Masina de Umplut Carnati
Mașină de făcut cârnați
Ce trebuie să știți
despre mașinile de făcut
cârnați?
Nu există o mașină de umplut cârnați care să se potrivească
tuturor. Dacă intenționați să achiziționați acest tip de echipament, trebuie să
țineți cont nu numai de propriile nevoi, ci și de gama largă de produse
disponibile. Deci de unde ar trebui să începeți?
În primul rând, fie că e vorba de un carnatar clasic sau o masina de umplut
carnati electrica, gândiți-vă pentru ce veți folosi produsul. Pregătirea ocazională
a cârnaților de casă pentru evenimente restrânse nu este același lucru cu
producerea de carne pentru vânzare la scară mai mare. De aceea este bine să
cunoaștem diferențele de bază dintre diferitele modelele de mașini de făcut
cârnați.
Ce tipuri de masina de
carnati există pe piață
Divizia de bază include aparate de fabricare a
doua categorii – tulumba de carnati manuala și tulumba de carnati electrica.
Primul tip este alimentat manual, în timp ce al doilea folosește un motor
electric. Acestea sunt principalele diferențe dintre modele. Ambele tipuri au
avantajele lor. Versiunea manuală este extrem de ușor și intuitiv de utilizat
și nu vă va crește costurile la energie. Un aparat de umplut carnati electric
, deși mai scumpă, este mult mai eficientă și nu necesită efort
fizic. Dacă doriți să lucrați rapid cu o cantitate mare de carne, acest tip de
masina de carnati vă va fi cel mai la îndemână. Aparatele electrice de cârnați
au în general un motor de 230 sau 260 de Wați , ceea ce permite un consum mai
mic de energie în comparație cu alte echipamente de bucătărie.
O altă diferență importantă este cea de design. În acest caz
distingem între aparatele de cârnați verticale și orizontale. Modelele verticale sunt de obicei bune
pentru procesarea unor cantități mai mari, deoarece pot fi încărcate mai rapid
și mai ușor. O funcție utilă a unor astfel de dispozitive este cilindrul de
înclinare. De asemenea, modelul vertical ocupă mai puțin spațiu, ceea ce are o
importanță deosebită în bucătăriile comerciale și măcelarii. Însă mulți
utilizatori casnici apreciază avantajele unui aparat de facut carnati
orizontal .
Acesta este stabil și folosește adesea cleme suplimentare. Atașat de blatul
mesei în acest fel este mai convenabil, fiindcă nu se mișcă în timpul
utilizării.
Indiferent de versiunea pe care o alegeți, va trebui să o curățați cu atenție. Cu cât aparatul are mai multe elemente detașabile, cu atât este mai ușor să îndepărtați resturile de carne crudă. Materialul din care este fabricat îl face și mai ușor de curățat, astfel un carnatar de inox este ideal. Având întotdeauna în vedere igiena, se recomandă versiunile din oțel inoxidabil. Oțelul inoxidabil este cel mai apreciat material din industria alimentației comerciale, ceea ce nu este deloc o surpriză, deoarece suprafața sa netedă facilitează îndepărtarea grăsimilor sau a sucurilor din carne la curățare. Rezistența la zgârieturi și alte deteriorări mecanice, precum și la coroziune, vă permite să utilizați echipamentul pentru o perioadă foarte lungă de timp. În plus, oțelul inoxidabil își păstrează aspectul atractiv. Strălucirea sa eleganta îl face sa para ca nou chiar și după ani de utilizare.
Nu sunt produse în această categorie.