Moara Cereale si Uruiala
Moară cereale și uruială
Moara de cereale sau moara de uruit sunt
fără doar și poate unele dintre cele mai râvnite mașinării când vine vorba de
gospodărie.
Iată trei dintre cele mai frecvente întrebări din partea
cumpărătorilor, cărora le veți găsi răspunsul mai jos:
-Cât de fin trebuie să macine o moară?
-Cât de importantă este viteza frezei unei mori?
-Ce diferență face tipul de freză/bavuri?
Cu diferite mori care oferă grade foarte
diferite de funcționare, alegerea uneia poate părea copleșitoare la început,
dar înțelegerea câtorva elemente fundamentale ale morii de cereale și uruială
vă va ajuta să vă limitați căutarea la un produs care este ideal pentru nevoile
dumneavoastră.
-Funcția cea mai căutată într-o moară de cereale este capacitatea
de a face făină fină din cereale integrale, inclusiv cereale care conțin
gluten, cum ar fi grâul dur sau secara, dar și opțiuni fără gluten precum
orezul, ovăzul și quinoa. Cei mai mulți utilizatori casnici de mori de cereale
sunt interesați în principal să facă pâine cu cereale integrale, cu o creștere
și o textură excelente. Astfel o moara de măcinat
universală
trebuie să producă o măcinare ideală pentru făina de pâine dintr-o mare
varietate de cereale. Dacă sunteți interesat să faceți produse de patiserie,
veți dori o moara care poate măcina până la o textură ultra-fină.
Cea mai fină capacitate de măcinare este, de asemenea, necesară pentru a face
făină fină din orez alb.
-Atât în cazul morii de cereale sau a morii de uruială, viteza de
măcinare variază considerabil între modelele, fie că e vorba de o moara de macinat
porumb,
o moara de macinat grau sau o moară de uruit folosită pentru diverse moară de uruiala
folosită pentru legume, fructe sau furaje. Odată ce
este pornită, o moară electrică își va termina treaba
fără intervenția dumneavoastră. Pentru utilizatorii comerciali, o anumită
capacitate de producție minimă, deci implicit o viteză mare, poate fi
esențială. Dar pentru uzul casnic al unui gospodar care macină de obicei
singur, acasă, cantități mici, o viteză mai mică nu înseamnă o moară mai puțin
eficientă. Viteza, deci, variază și aici, în funcție de scopul utilizatorului
și tipul de cereală.
-Inima unei mori sau uruitoare este freza, existând trei tipuri de
bază: freza de piatră, freza impact și freza de oțel.
1. Morile cu bavuri de piatră macină, în cazul cerealelor, de
exemplu, toate boabele uscate și fasolea, iar unele pot fi folosite pentru
cantități mici de materiale fibroase folosite în construcții. Acest tip nu este
potrivit pentru materiale umede sau uleioase.
2. Morile impact sunt numai și numai electrice. Morile de impact
au o cameră de frezare cu inele concentrice din oțel inoxidabil. Marginile lor,
care nu se ating niciodată între ele, se învârt cu zeci de mii de rotații pe
minut. Morile impact produc numai materie fină. Ele nu pot măcina o texturi
dure.
3. La fel ca morile cu bavuri de piatră, morile sau uruitoarele cu bavuri din oțel se rotesc la turații relativ lente, sunt destul de silențioase și au o gamă largă de ajustabilitate care începe de la materiale încăpățânate mărunțite grosier, până la făină foarte fină.