In aceasta perioada comenzile se livreaza doar prin curier si nu pot fi ridicate personal din magazinul nostru.
Va Multumim pentru intelegere.
In aceasta perioada comenzile se livreaza doar prin curier si nu pot fi ridicate personal din magazinul nostru. Va Multumim pentru intelegere.

Moara Cereale si Uruiala

Moară cereale și uruială

Moara de cereale sau moara de uruit sunt fără doar și poate unele dintre cele mai râvnite mașinării când vine vorba de gospodărie.

Iată trei dintre cele mai frecvente întrebări din partea cumpărătorilor, cărora le veți găsi răspunsul mai jos:

-Cât de fin trebuie să macine o moară?

-Cât de importantă este viteza frezei unei mori?

-Ce diferență face tipul de freză/bavuri?

Cu diferite mori care oferă grade foarte diferite de funcționare, alegerea uneia poate părea copleșitoare la început, dar înțelegerea câtorva elemente fundamentale ale morii de cereale și uruială vă va ajuta să vă limitați căutarea la un produs care este ideal pentru nevoile dumneavoastră.

-Funcția cea mai căutată într-o moară de cereale este capacitatea de a face făină fină din cereale integrale, inclusiv cereale care conțin gluten, cum ar fi grâul dur sau secara, dar și opțiuni fără gluten precum orezul, ovăzul și quinoa. Cei mai mulți utilizatori casnici de mori de cereale sunt interesați în principal să facă pâine cu cereale integrale, cu o creștere și o textură excelente. Astfel o moara de măcinat universală trebuie să producă o măcinare ideală pentru făina de pâine dintr-o mare varietate de cereale. Dacă sunteți interesat să faceți produse de patiserie, veți dori o moara care  poate măcina până la o textură ultra-fină. Cea mai fină capacitate de măcinare este, de asemenea, necesară pentru a face făină fină din orez alb.

-Atât în cazul morii de cereale sau a morii de uruială, viteza de măcinare variază considerabil între modelele, fie că e vorba de o moara de macinat porumb, o moara de macinat grau sau o moară de uruit folosită pentru diverse moară de uruiala folosită pentru legume, fructe sau furaje.  Odată ce este pornită, o moară electrică își va termina treaba fără intervenția dumneavoastră. Pentru utilizatorii comerciali, o anumită capacitate de producție minimă, deci implicit o viteză mare, poate fi esențială. Dar pentru uzul casnic al unui gospodar care macină de obicei singur, acasă, cantități mici, o viteză mai mică nu înseamnă o moară mai puțin eficientă. Viteza, deci, variază și aici, în funcție de scopul utilizatorului și tipul de cereală.

-Inima unei mori sau uruitoare este freza, existând trei tipuri de bază: freza de piatră, freza impact și freza de oțel.

1. Morile cu bavuri de piatră macină, în cazul cerealelor, de exemplu, toate boabele uscate și fasolea, iar unele pot fi folosite pentru cantități mici de materiale fibroase folosite în construcții. Acest tip nu este potrivit pentru materiale umede sau uleioase.

2. Morile impact sunt numai și numai electrice. Morile de impact au o cameră de frezare cu inele concentrice din oțel inoxidabil. Marginile lor, care nu se ating niciodată între ele, se învârt cu zeci de mii de rotații pe minut. Morile impact produc numai materie fină. Ele nu pot măcina o texturi dure.

3. La fel ca morile cu bavuri de piatră, morile sau uruitoarele cu bavuri din oțel se rotesc la turații relativ lente, sunt destul de silențioase și au o gamă largă de ajustabilitate care începe de la materiale încăpățânate mărunțite grosier, până la făină foarte fină.

Consimțământul cookie-urilor GDPR

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TOATE cookie-urile. Cu toate acestea, puteți vizita Setările cookie-urilor pentru a furniza un consimțământ controlat.
Activat Permanent

Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul web să funcționeze corect. Această categorie include doar cookie-uri care asigură funcționalități de bază și caracteristici de securitate ale site-ului web. Aceste cookie-uri nu stochează nicio informație personală.

Cookie-urile publicitare sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor reclame și campanii de marketing relevante. Aceste cookie-uri urmăresc vizitatorii de pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.

Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la oferirea unei experiențe mai bune utilizatorilor pentru vizitatori.

Cookie-urile analitice sunt utilizate pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori, numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.

Modifică
x