Poate că ne întrebăm de multe ori când vedea la bunici ce este acea navă spațială și ce face cu ea. Era mai mult decât fascinant când și vedeam ouăle acolo, dar nimic nu se compara cu perioada în care ajungeau ouăle la termen și aveam parte de niște ființe micuțe de care trebuia să avem grijă, pentru că ele nu o puteau face singure.

 

Un incubator de ouă, sau în termeni mai vechi clocitoare de ouă, poate fi de mare folos oricărui gospodar - mai ales un incubator de ouă automat - și, instrucțiunile sale nu sunt unele foarte complicate, în așa fel încât oricine îl poate folosi. Trebuie doar să ținem cont de câteva detalii mai generale, când vine vorba de folosirea unui incubator de ouă sau a unei clocitoare.

 

Detaliul care probabil bucură pe toată lumea este cel care se referă la perioada cea mai benefică pentru incubare sau perioada anume necesară. Ei bine, cu ajutorul incubatoarelor de ouă, nu trebuie să ne facem griji în legătură cu o astfel de perioadă. Deoarece perioada de incubare diferă pentru fiecare tip de ouă, fiecare gospodar își poate organiza perioada de incubare cea mai benefică pentru programul său. Micul-meserias.ro vine cu o selecție largă de incubatoare de ouă sau clocitoare, de unde îl puteți alege pe cel mai potrivit, în funcție de nevoi și de spațiu disponibil. 

 

Perioada de incubare diferă, în funcție de tipul de ou, de aceea este important ca ele să fie ce același fel și cam de aceeași mărime atunci când sunt puse la incubat. Oricum, acest proces devine și un angajament, deoarece nu putem pune ouăle și apoi să revenim doar peste câteva săptămâni, când suntem aproape de termen. Ouăle necesită grija constantă, deoarece, într-un fel sau altul, luăm locul mamei lor. 

 

Ce este de reținut când vine de perioada de incubare:

 

·      Ouăle trebuie sa fie de aproximativ aceeași mărime

·      Incubatorul trebuie sa stea mereu la căldură

·      Incubatorul trebuie să fie pus într-un loc unde nu este curent sau unde nu bate aer rece

·      În cazul în care este rece afară, după ce deschidem puțin ușa, e bine sa așteptăm puțin până să umblăm la ouă, în așa fel încât să nu riscăm ca niciun fel de aer rece să ajungă la ele

·      În incubator trebuie sa fie menținută o temperatura constantă

·      Trebuie menținută umiditatea. Asta se face prin completarea constantă cu apă, în recipientele de jos, puse special pentru asta. 

·      Ca să nu miroase apa, punem puțin busuioc în ea

·      FOARTE IMPORTANT! Ouăle trebuie întoarse atât dimineața cât și seara, asta DOAR pană cu 3 zile înainte de termen. În ultimele 3 zile, puii încep să spargă oul și ies ușor din el

 

Pe lângă creșterea puilor, bobocilor sau a păsărilor alese, este fundamental să le creăm un mediu - deoarece mediul în care cresc este și acesta foarte important - benefic și plăcut, de aceea este important să avem constant iarba sau gazonul la o anumită mărime. Cum facem asta? O motocoasă electrică face viața mai ușoară oricărui gospodar. Cei de la totuldesprecasa.ro vin cu un ghid despre ce mai buna motocoasă, apoi și cu câteva articole mai detaliate despre asta. 

 

Folosirea unui incubator ouă sau a unei clocitoare pui nu trebuie sa fie înfricoșătoare. Trebuie doar să ținem minte că este un angajament constant care are nevoie de multă atenție și grijă.