Cum să-ți deschizi o afacere cu peleți pe fonduri europene
Nu este o noutate că în România sunt multe localități unde rețelele publice de încălzire a locuințelor lipsesc. Prin urmare, o făbricuță de peleți e o idee minunată de afacere, ce poate fi pusă în practică în zonele rurale.
Peleții din lemn care se obțin cu ajutorul unei mașini de făcut peleți, au o putere calorică mare și sunt văzuți ca o alternativă ieftină la sistemele bazate pe consumul de electricitate, lemn, cărbune sau gaz natural.
Care este avantajul unei afaceri cu peleți pe fonduri europene?
- dacă deschizi afacerea în mediul rural, vei suporta cheltuieli mai mici pentru investiția inițială în achiziția terenului sau chiria unui spațiu de producție;
- materia primă necesară, respectiv paiele sau rumegușul, este ieftină, fiind considerată un produs secundar lipsit de importanță în agricultură sau industria silvică;
- aproape jumătate din populația țării locuiește în spațiul rural și un procent semnificativ din numărul total de gospodării din România se încălzesc cu material lemnos, acest lucru însemnând o piață de desfacere enormă;
- este o afacere bio, fiind utilizate resturile altor activități, în felul acesta scăzând consumul de masă lemnoasă în scopul încălzirii locuințelor;
- ai nevoie de puțini muncitori;
- beneficiezi de o finanțare de circa 235.000 euro fonduri europene, procedură în care noi te putem ajuta cu tot necesarul de acte și informații pentru a obține banii!
Care este echipamentul necesar pentru o afacere cu peleți?
În primul rând, oportun ar fi să deschizi atelierul în vecinătatea unei exploatații forestiere. În al doilea rând, ai nevoie de o linie de peletizare, ce include utilaje care să asigure mărunțirea (tocarea), măcinarea, uscarea, separarea, presarea, răcirea și ambalarea produsului finit.
Linia de peletizare trebuie să aibă următoarele caracteristici tehnice: Lungimea benzii de alimentare : 5000 mm; Putere motor : 2.2 kW; Capacitate de tocare 6-12 m3/h; Capacitate de măcinare : 500-700 kg/h; Capacitate uscare : 450-560 kg/h; Minisiloz : 1250 mm; Sistem de împachetare in saci : 15-25 kg.
După achiziția mașinilor de făcut peleți și punerea lor în funcțiune, firma ta ar trebui să ajungă la o producție de circa 800 de tone de peleți. Toate astea, bineînțeles, cu ajutorul unei echipe de muncitori: operatori la mașini unelte, încărcători, descărcători, un ambalator. În medie, cam 7 persoane.
Micul-meserias.ro te poate ajuta în alegerea produselor pentru proiectul tău. Contactează-ne AICI cu încredere și te vom ajuta cu o ofertă personalizată. Oferim de asemenea consultanță post-aprobare pentru viitoarea ta afacere.
Lasa un mesaj
Adresa ta de email nu poate fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu steluta*
Comentarii: 0